Hyppää pääsisältöön

Kask-kypärä suojaa myös rotaatioiskujen aiheuttamilta aivovammoilta


Rotaatioisku päähän tapahtuu vauhdissa esimerkiksi kaatuessa, pudotessa tai törmätessä. Aivot ovat herkemmät kiertoliikkeelle kuin suorille iskuille. Rotaatioiskussa liikkeen aiheuttama kiertomomentti venyttää aivomassaa ja aiheuttaa vakavampia aivovammoja kuin pistemäinen isku.

 

WG11 logo

Kask on testannut kaikki kypäränsä rotaatioiskuja mittaavalla WG11-testillä jo v. 2019 alkaen 

Vuonna 2020 EU päivitti moottoripyöräkypärien turvallisuusstandardin ECE 22.06 sisältämään myös pyörimisiskun testauksen. Työkypärille vastaavaa testiä ei toistaiseksi vielä vaadita, mutta Kask halusi varmistaa kypäriensä suojaavuuden myös pyörimisiskuilta ja kehitti vastaavan testausmenetelmän. Kaskin kehittämä Rotational Impact WG11-testi nojaa ECE 22.06-standardiin.

10 vuotta testimenetelmän kehitystä ja simulaatioita

Kaskin innovoima iskunsuojausteknologia suojaa myös rotaatioiskujen aiheuttamilta aivovammoilta. Kypärät testataan mm. eri kulmista kypärään kohdistuvilta iskuilta. KASK on määrittänyt hyväksytty/hylätty -kriteerin, joka perustuu yleiseen BrIC- Brain Injury Criter -arvoon. 
Riski aivovammoille kasvaa “brick”-arvon ylittäessä 0,68 rajan. Pienempi luku vastaa pienempää loukkaantumisriskiä, kaikkien Kask-kypärien BrlC-arvo on alle 0,39.

in the kask helmet
 
Kask tuntuu hyvältä ja suojaa paremmin

Kask-kypärien kennorakenne on kehitetty muistuttamaan aivojen omaa suojausjärjestelmää. Ulkokuori on tehokkaasti iskuja vaimentavaa HD-polypropyleeniä. Sisäpuolen innovatiininen kennorakenne suojaa päätä tehokkaasti myös rotaatioiskuilta. Kask-työkypärät takaavat sekä maksimaalisen mukavuuden että turvallisuuden ylittäen kaikki kansainvälisten standardien vaatimukset.

Kennorakenne suojaa paremmin kuin perinteinen hihnarakenne. 

 
Lisätietoja WG11-testistä Kaskin sivuilta >